Ahojky, vítám vás na mém blogu!

Doufám že se vám tu bude líbit:)

Spřáteluji ZDE

Přeji přijemnou návštěvu =)

annapopplewell♥♥♥

Prosinec 2009

mrazík

30. prosince 2009 v 18:38 | anička |  můj blog
dneska se budu koukat na mrazíka a vy?:)

fotky,něco o něm!:) poslední článek 2009

30. prosince 2009 v 11:38 | anička |  můj blog

//<![CDATA[ <!-- reloadPage(); --> //]]>
z filmu Petrolejový princz filmu Divokým Kurdistánemz filmu Divokým KurdistánemOld SurehandVinnetou žije! Velký apačský náčelník měl zahynout v září roku 1874 kulí zákeřného vraha, ale mějme za jisté, že je vitální i v únoru 2009. Důkazem je nová encyklopedická kniha Můj bratr Vinnetou přinášející fakta a zajímavosti o Karlu Mayovi, jeho alter egu Old Shatterhandovi a jejich společném indiánském bratrovi Vinnetou. Dobrodružné romány a jejich ilustrátoři, hrdinové se svými zbraněmi, včetně filmů a míst jejich natáčení tvoří jen část nabídky pro všechny příznivce mayovské romantiky v knize Karla Jordána Můj bratr Vinnetou, bohatě doplněné obrázky a fotografiemi. Na titulu této knihy je snímek francouzského herce Pierra Brice v kostýmu legendárního Vinnetoua. Publikace se tak stává důstojnou poctou k jeho osmdesátinám, které oslaví 6. února 2009. Pierre Brice se postupně stal pro již několik generací obdivovatelů symbolem ušlechtilého Apače. Jeho popularita u nás je dána také častým kontaktem s fanoušky nebo přátelstvím se zpěvákem Karlem Gottem. Obsahem i vzhledem atraktivní encyklopedická a nejspíš už definitivní česká kniha o fenoménu jménem Karel May, Old Shatterhand a Vinnetou. Nic takového zde nikdy nevyšlo, a přitom fenomén May ještě nevyčpěl, čehož je příkladem v Německu chystaná nová řada filmů. Stručný životopis spisovatele, zařazení do historických souvislostí, jeho hrdinové, knihy, ilustrace, filmy, profily herců, hudba, chorvatské a slovinské národní parky jako kulisa eurowesternů, historické i aktuální české ohlasy, to vše okusíte z pohledu nefundamentalistického domácího znalce pro fandy i jen dočasné "oběti" Karla Maye. Fenomén Vinnetou, Old Shatterhand a Karel May trvale funguje na značnou část české a slovenské čtenářské a divácké populace. Nepřehlédněte tedy Briceovy kulaté narozeniny, nejlépe ovšem při čtení knihy s atraktivním obsahem a pro nás všechny pravdivým názvem Můj bratr Vinnetou. Pierre BriceHlavně v Německu známý francouzský herec se narodil v roce 1929 ve šlechtické rodině: jeho celé rodné jméno zní baron Pierre Louis de Bris. V 19 letech bojoval ve francouzské armádě ve válce v Indočíně. Mezi lety 1962 až 1968 natočil v německé produkci jedenáct filmů podle knih Karla Maye, ve kterých ztělesnil apačského náčelníka Vinnetoua. Nejčastějším partnerem mu byl Američan Lex Barker v roli Old Shatterhanda (v sedmi filmech). I Briceova další kariéra je s jeho životní rolí úzce spojena. Vinnetoua ztělesnil mnohokrát na divadle i v televizních seriálech, které už na slavné "mayovky" navazovaly jen velmi volně. Brice se pokoušel i o pěveckou kariéru, když nazpíval několik písní "německého Morriconeho" Martina Boettchera, autora hudby k filmovým "mayovkám". K českým divákům promlouval Vinnetou výhradně ústy herce Stanislava Fišera.Vinnetou Můj bratr Vinnetou
Můj bratr Vinnetou
Můj bratr VinnetouVinnetou a Old Shatterhand
Vinnetou a Old Shatterhand
Můj bratr Vinnetou
Vinnetouto jsou jen malí fotky ale pěkný ne???????????????????????????????????????
?????????????????????????
??????????????????????????

Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
Vinnetou
31.10.2009 - fotky!:)

Pierre Brice se narodil 6. února 1929 ve francouzském Brestu. Hrdí rodiče ho pokřtili jménem Pierre Louis le Bris. Rodina Briceho pocházela ze starého Pierre Brice se narodil 6. února 1929 ve francouzském Brestu. Hrdí rodiče ho pokřtili jménem Pierre Louis le Bris. Rodina Briceho pocházela ze starého francouzského šlechtického rodu. Otec byl námořním důstojníkem, matka pečovala o malého Pierra a jeho sestru Yvonne.

Když bylo Pierrovi jedenáct let, vtrhli do Francie nacisté. Otec bojoval proti obsazení Francie, matka musela se synem a dcerou utéct do malé vesnice Lesneven, kde našli úkryt u tety. V patnácti letech se stal přívržencem Charlese de Gaullese a připojil se k hnutí odporu. Poznal tak hrůzy války, zároveň se však naučil rozlišovat lidi a neházet všechny Němce do jednoho pytle.
Podle přání rodičů se měl stát architektem, ale Pierra to táhlo spíše na vojnu. V devatenácti letech se dobrovolně přihlásil do války v Indočíně. V roce 1951 se vrátil domů se třemi vyznamenáními za statečnost. Snil také o herecké kariéře a tak začal studovat herectví u ruského herce Grégoryho Chmary. Aby si vydělal na chleba, prodával psací stroje, v reklamním průmyslu působil jako model a tančil se skupinou Trio Gansser. V roce 1954 byl obsazen do vedlejší role ve filmu Půjde do tuhého, kde slavnému Eddi Constantinovi držel dveře. Větší pozornost vzbudil až ve filmech Zrcadlo o dvou tvářích (1958), Podvodníci (1958) a Záletník (1960 s Catherine Deneuve). Žádná větší role však ne a ne přijít.
V létě 1962 se v Berlíně konal filmový festival, kde se setkávali producenti, režiséři a herci z celého světa. Na střešní terase hotelu Intercontinental se tehdy konala oslava, na které byl přítomen také producent Horst Wendlandt. Přípravy k natáčení Pokladu na Stříbrném jezeře byly v plném proudu, chyběl však představitel Vinnetoua. Nejdříve přemýšlel o Horstu Buchholzovi, který se právě pokoušel o kariéru jako jeden ze Sedmi statečných, dalším na řadě byl Christopher Lee, ten se však pro roli indiánského náčelníka vůbec nehodil. U jednoho ze stolů seděl s přítelkyní mladý Pierre Brice. Když producent téměř neznámého herce uviděl, bylo mu hned jasné: to je ON - jeho Vinnetou. Pierre byl zpočátku skeptický, o Karlu Mayovi nikdy neslyšel a představa, že by měl hrát indiánského náčelníka, ho příliš nelákala. Nakonec ale se smlouvou souhlasil. Až do premiéry Pokladu na Stříbrném jezeře si nikdo nedovedl představit, kolik úspěchu bude s touto rolí Pierre slavit. Během natáčení Posledního výstřelu roku 1965 se v Německu zvedla vlna protestů. Fanoušci se uklidnili terve tehdy, když jim producent slíbil, že se mayovky budou točit dále bez ohledu na Vinnetouovu smrt. Bylo to krásných šest filmových let s Apačem. Časopis Bravo uvedl Brice šestapadesátkrát na titulní straně.
Brice to zkoušel také jako zpěvák a dokonce se držel na třetím místě hitparády Bravo. Na vyšších příčkách se umístily už jen kapely Beatles a Rolling Stones. V roce 1976 byl Vinnetou znovu zrozen v divadelních inscenacích v přírodě v německém Elspe a opět trhal rekordy. V roce 1979 natočil v Mexiku seriál Můj přítel Vinnetou. Jednotlivé příběhy nemají sice nic společného s knihami Karla Maye, zato mnohem reálněji zobrazují skutečný život Indiánů. V roce 1981 se oženil s dlouholetou přítelkyní Hellou Krekel. V letech 1988 až 1991 hrál opět v přírodním divadle v Bad Segebergu. Jeho nesporné kouzlo a proslulost přilákaly střídavě do poutního mayovského místa Elspe (1976-86) a tradičního Bad Segebergu (1988-91) ročně až 400 000 lidí. V roce 1997 vytáhl Brice znovu svůj kostým Vinnetoua. Ve dvoudílném filmu Vinnetou se vrací hraje starého Vinnetoua, který přežil zdánlivě smrtelnou ránu a od té doby žije v horách. V roce 1999 se Pierre vrátil ještě jednou do Segebergského Kalkbergu. Göttingenský Karl-May-Archiv mu udělil ocenění "Scharlih". Vedle své práce v divadle a televizi se Pierre zasazuje za lidská práva a pomáhá dětem v nouzi. Dnes žije se svou ženou Hellou, koňmi, psy, ovcemi a prasátky na venkovském sídle blízko Paříže. V roce 2004 vydal svou autobiografii pod názvem Vinnetou a já.
Svatba s Hellou Krekel
Svatba s Hellou Krekel
Peklo Manitoby
Peklo Manitoby
Die Mühle der versteinerten Frauen
Die Mühle der versteinerten Frauen

Vybraná filmografie

1954: Ca va barder (Půjde do tuhého)
1954: Si Paris nous était conté
1958: Le Miror a Deux Faces (Zrcadlo o dvou tvářích)
1958: Les Tricheurs (Podvodníci)
1958: Schrei, wenn du kannst
1959: Aufstand der Tscherkessen
1959: Unschuld im Kreuzverhör
1959: Geheimagent Suzuki
1960: L´Homme a femmes (Záletník)
1960: An einem heißen Nachmittag
1960: Die Mühle der versteinerten Frauen
1960: Die Frau der Pharaonen
1960: Die Bacchantinnen
1961: Sie nennen es Liebe
1961: Ritt in die Freiheit
1961: Akiko
1962: Poklad na Stříbrném jezeře
1963: Zorro gegen Maciste - Kampf der Unbesiegbaren
1963: Pacato de silencio
1963: Robin Hood in der Stadt des Todes
1963: Vinnetou
1964: Old Shatterhand
1964: Die goldene Göttin vom Rio Beni
1964: Vinnetou, Rudý gentleman
1964: Mezi Supy
1965: Petrolejový princ
1965: Vinnetou, Poslední výstřel
1965: Old Surehand
1965: Schüsse im Dreivierteltakt
1965: Die Hölle von Manitoba (Peklo Manitoby)
1966: Gern hab' ich die Frauen gekillt
1966: Vinnetou a míšenka Apanači
1966: Old Firehand
1967: Kampf der Titanen gegen Rom
1967: Die Nacht gehört uns
1968: Die Reue des Pierre Guilhem
1968: Vinnetou a Old Shatterhand v Údolí smrti
1970: Les coups pour rien
1971: Erika
1971: Féminin-féminin
1974: Die Puppe des Gangsters
1975: Les nuits sexuelles
1980: Vinnetou (TV seriál)
1980: Něžní zmatkáři
1987: Zärtliche Chaoten 1
1990: Ein Schloss am Wörthersee
1992: Mallorca - Liebe inbegriffen
1993: Honba za modrým diamantem
1996: Klinika pod palmami
1998: Winnetous Rückkehr (Vinnetou se vrací)
2002: Svatba na venkově
2003: Láska, láska, láska
2004: Lüthi und Blanc

vinnetouvova stránka!


27.10.2009 - takže tady máte fotky životopisy atd...... s vinnetouvem:)

ohnostroj

30. prosince 2009 v 11:30 | anička |  můj blog
přeju vám všem hezkej novej rok!:)2010
a tady mam obrázek

fotky třpytivý z camp rocku

28. prosince 2009 v 13:34 | anička |  camp rock
ahojky už jsem tu!:) tak ja jste si užili vánoce?
ja supr a mam tu další fotkyConnect 3MitchieCamp Rockz camp rockuJonas Brothers and Demi LovatoDemi Lovato

krásné vánoce a vinnetou

22. prosince 2009 v 10:14 | anička♥ |  vinnetou
tyhle fotky tu ještě nebyli!.)


moc se omlouvám všem který vyplnili bleskovku a obědnali si diplomkly tř.obrázky
není čas udělám je po novim roce!
a všem mim sb přeji krásné vánoce,krásné prožití vánočních svátku,bohatého ježíška(rodiče)
a štasný nový rok přeje anna paseková!:)

tř.vánoční

21. prosince 2009 v 19:46 | anička |  můj blog

svíčky

18. prosince 2009 v 15:46 | anička |  můj blog
rada sbírám svíčky tak tady jsou!:)


oznámení

15. prosince 2009 v 13:50 | anička♥ |  můj blog
ahojky lidi takže ty co se zapojili do bleskovka
tak jsem se dozvědla že i nejdou udělat diplomky tak udělám třpytivý obrázky jo ? ahojky
doufám že newa!:)

uděláš je asi v patek nebo nevim tak papapa

bleskajda

12. prosince 2009 v 21:15 | anička |  můj blog

ahojky:
jak se vede:
co děláš:
jak se těšíš na vánoce:
co si myslíš že dostaneš:
kolik:
jaká je tohle bleskajda:
co chceš dilík nebo třpytivej obrázek 1
s čím:
beru 5
ahojky

vinnetou

10. prosince 2009 v 19:56 | anička |  vinnetou
třpytivý obrázek!.)

diplí -vanoce

8. prosince 2009 v 18:37 | anička |  můj blog

annapopplewell

7. prosince 2009 v 13:44 | annapopplewell |  Anna Popplewell
annapopplewell
jo to je moje přezdívka kdo neví kdo to je anna popplewell tak
tadi mam její fotku od verdy .díky moc!:)


něco pro vás

1. prosince 2009 v 13:46 | anička♥ |  můj blog
Miley Cyrus with DogHannah MontanaMitchel MussoHannah MontanaHannah MontanaHannah MontanaHannah Montana LogoHannah MontanaHannah MontanaHannah MontanaHannah MontanaMiley Cyrus in Pinklíbí se vám hannah montana? odpovazte do komntíku!:))




tet jsem si hodně vymazal sb a schanim hlasky!:)
kdo chce bít mé sb tk vplnte pls

blog:
přezdívku:
tak papa a diky za všechno:)